Elämässä.fin testit välittävät Kela-tietoa viihdyttävästi

Nettitesti voi osallistaa, hauskuuttaa ja opettaa. Otavamedia OMAn tuottamassa Kelan Elämässä.fissä julkaistaan interaktiivisia sisältöjä, joista nuorille suunnattu muuttotesti on ollut menestys.

Jaa

1. Lähtötilanne

Nettitesti on sisältötyyppi, joka voi palvella useampaa tarkoitusta. Lennokkaan testin avulla voi esimerkiksi lisätä somenäkyvyyttä, ohjata liikennettä sivustolle ja sitouttaa kävijöitä. Yritys voi hyödyntää testejä myös asiakkaiden profiloimiseen, liidien hankkimiseen, myynnin kasvattamiseen tai palautteen pyytämiseen.

2. Ratkaisu

Kelan Elämässä.fissä testien avulla välitetään viihdyttävällä tavalla tietoa sosiaalietuuksista. Esimerkiksi leikkimielinen Millainen eläkeläinen sinusta tulee? -testi ennustaa eläkepäivien sisältöä mutta opettaa samalla, miten Aurinkorannikolle muutto vaikuttaa sosiaaliturvaan ja muistuttaa, että kotihoidontukea voidaan maksaa myös, jos lapsen hoitaja on vanhemman sijaan isovanhempi.

Lennokkaan testin avulla voi esimerkiksi lisätä somenäkyvyyttä, ohjata liikennettä sivustolle ja sitouttaa kävijöitä.

Suurin hitti on tähän mennessä ollut nuorille suunnattu testi Oletko valmis muuttamaan omaan kotiin? Sen on tehnyt jo yli 18 000 kävijää.

3. Tulokset

Suurin hitti on tähän mennessä ollut nuorille suunnattu testi Oletko valmis muuttamaan omaan kotiin? Sen on tehnyt jo yli 18 000 kävijää. Testin avulla kannustetaan nuoria pohtimaan omilleen muuton mukanaan tuomia vastuita. Samalla viestitään yleisestä asumistuesta ja muista Kelan etuuksista, jotka voivat tulla tarpeeseen itsenäistymisen kynnyksellä.

Parhaimmillaan henkilökohtaiseksi koettu testi lähtee somekanavissa lentoon, kun kävijät jakavat saamansa tulokset. Elämässä.fin muuttotestin löysi joko maksetun tai orgaanisen somenäkyvyyden ansiosta yhteensä yli 6 000 kävijää heti testin julkaisun jälkeen. Vielä isompi joukko saapui testiin Kela.fin etusivulta. Nyt, yli vuoden päästä julkaisusta, testiin saapuu yhä tasaisesti kävijöitä hakukoneiden kautta.

Interaktiivisen testityökalun avulla on myös osallistettu Elämässä.fin kävijöitä sisältöjen tekoon. Kelan 80-vuotisjuhlavuonna kysyimme heiltä, mikä on Suomen tärkein sosiaalietuus. Lukijoiden perusteluja julkaistiin artikkelissa, jossa äänestyksen voittaja julkistettiin.

18 000 on tehnyt somehitiksi nousseen muuttotestin

Elämässä.fin muuttotestin löysi joko maksetun tai orgaanisen somenäkyvyyden ansiosta yhteensä yli 6 000 kävijää.

Miten nettitestit voisivat auttaa sinua saavuttamaan sivustosi tavoitteet?

Maarit Nykänen
Head of Content Marketing
+358 40 717 1726

Ota yhteyttä

Caset

Hae inspiraatiota oman menestystarinasi rakentamiseen.