Uusi Rosie-terveysmedia puhuttelee naisia

Miten saadaan tavalliset ihmiset kiinnostumaan laboratoriotesteistä? Naisten terveysmedia Rosie muistuttaa varhaisen diagnostiikan tärkeydestä ja kannustaa pitämään terveydestään huolta.

Jaa

1. Lähtötilanne

Miten kerrotaan suomalaisnaisille innostavasti verikokeista, plasmanäytteistä, seerumipitoisuuksista ja hormonitasoista? Tätä pohdimme, kun käynnistimme yhteistyön diagnostiikka-alan yrityksen, Roche Diagnosticsin kanssa. Case Rosien tavoitteena oli lisätä yrityksen ja sen valmistamien laboratoriotestien tunnettuutta erityisesti terveydestään kiinnostuneiden naisten keskuudessa ja tuoda kirjaimellisesti kliininen brändi lähemmäs ihmistä ja arkea.

2. Ratkaisu

Kesäkuussa 2018 lanseerattu Rosie on helposti lähestyttävä, kaunis ja elämänmakuinen media, joka kertoo luotettavasti ja selkeästi kaikesta naisen terveyteen (ja laboratoriotesteihin!) liittyvästä: hedelmällisyydestä, raskaudesta, ravitsemuksesta, vitamiineista, muistista, vaihdevuosista… Sellainen sivusto, jonka parissa kävijä voi viettää aikaa tankaten terveystietoa ja tutustuen kanssasisarten kokemuksiin.

Otavamedia OMAn suunnittelema ja toteuttama Rosie tarjoaa monipuolisesti tietoa naisen terveydestä ja muistuttaa, että omasta terveydentilastaan voi hankkia luotettavaa tietoa erilaisten, terveydenhuollossa tehtävien testien avulla.

Parhainkaan erikoistoimittajien tekemä terveyssisältö ei menesty verkossa itsestään – varsinkaan, kun kyse on uudesta ja vielä tuntemattomasta mediasta. Otimme oman median avuksi ostetun median: hankimme Rosien artikkeleille näkyvyyttä sekä Otavamedian verkkomedioissa että Facebookissa.

Otavamedian medioissa käy kuukausittain 1,3 miljoonaa terveydestä kiinnostunutta lukijaa. Vainu-verkkokohdennuksen avulla löydämme heistä ne kävijät, jotka ovat kiinnostuneita Rosien aihepiireistä – esimerkiksi raskaaksi tulemisesta. Evästetietoa hyödyntävä työkalu näyttää aiheesta lukeneille mainosbannerin, joka houkuttelee Rosien hedelmällisyyttä käsittelevän artikkelin pariin.

Tarkka kohdentaminen on myös edullisen ja tehokkaan Facebook-markkinoinnin etuja.

Oman median avuksi otettiin ostettu ja sosiaalinen media.

Kävijädatan perusteella sivuston löysivät juuri sen aihepiireistä kiinnostuneet ihmiset.

3. Tulokset

Rosien kävijädata osoittaa, että Case Rosie on Vainun ja Facebook-mainonnan avulla saattanut sivustolle juuri sen aihepiireistä – terveydestä ja sen testaamisesta – kiinnostuneet ihmiset. Ensimmäisen kuukauden aikana sivustolla kävi jo lähes 12 000 lukijaa, jotka viettivät artikkeleiden parissa hyvin aikaa.

Alle vuoden kulututtua Rosien julkaisusta myös sisältöjen hakukoneoptimointi alkoi tuottaa tulosta: artikkeleihin alkoi virrata yhä enemmän säännöllistä liikennettä myös Googlesta – täysin ilmaiseksi.

Alkuponnistuksen jälkeen sivustoa ja sen sisältöjä kehitetään systemaattisesti kävijädata-analyysin perusteella. Mittarien avulla varmistamme, että Rosie kiinnostaa lukijoita ja auttaa asiakastamme saavuttamaan liiketoiminnalliset ja brändimielikuvalliset tavoitteensa.

Tällainen on Roche Diagnosticsin terveysmedia

> Rosie on media kaiken ikäisille, terveydestään kiinnostuneille naisille.

> Sivuston keskeistä sisältöä ovat kansantajuiset Roche Diagnosticin testien esittelyt, asiantuntijoiden haastatteluihin pohjautuvat selkeät ja opastavat neuvot sekä koskettavat, kiinnostavat ja samaistuttavat henkilöjutut, jotka tarjoavat vertaistukea samassa tilanteessa oleville naisille.

> Oman median tavoitteena on tehdä Roche Diagnosticsin laboratoriotestejä tunnetuksi ja tuoda ne lähemmäs suomalaisnaisten elämää. Rosie muistuttaa, että omaa terveyttään voi testata.

> Omaan mediaan ohjataan tavoiteltua kohderyhmää ostetun median ratkaisujen avulla.

Ensimmäisen kuukauden aikana sivustolla kävi jo melkein 12 000 lukijaa.

Haluatko saada oman median tukemaan tavoitteitasi?

Maarit Nykänen
Head of Content Marketing
+358 40 717 1726

Ota yhteyttä

Caset

Hae inspiraatiota oman menestystarinasi rakentamiseen.