Case Maritim: natiivimainonnalla lisää tunnettuutta ja myyntiä

Veneilytarvikkeista kiinnostuneet olivat todella kiinnostuneita verkkoartikkeleista: niitä luettiin paljon ja pitkään.

Maritim halusi veneilyvarusteilleen lisää tunnettuutta ja myyntiä. Tuotteita on paljon, ja tarvittiin ratkaisu, jolla tuotteita pystyttiin esittelemään riittävällä tasolla.

Mikä ratkaisuksi?

Luonteva ratkaisu tarpeeseen oli verkkoartikkeli. Otavamedia tuotti Maritimille seitsemän artikkelia Venelehti.fissä. Asiantuntevat ja lukijalle lisäarvoa tuovat artikkelit antoivat tarpeellista tietoa tuotteen aihepiiristä sekä ohjasivat sekä Maritimin verkkokauppaan että lähimmän jälleenmyyjän luo. Tässä muutama artikkeliesimerkki:

Artikkeleihin ohjattiin Venelehti.fi:n etusivun karusellista. Lisäksi artikkelin tuotteita markkinoitiin display-kampanjalla Otavamedian verkossa niin desktopissa kuin mobiilissakin. Kampanja-ajanjakso oli touko-syyskuu 2018. Alla pari esimerkkiä display-mainonnan paraatimainoksista.

Juttu jatkuu mainosten jälkeen.

Case_Maritim_kiikari_Otavamedia

Entä tulokset?

Kampanjaratkaisu osoittautui onnistuneeksi. Venelehti.fi:n mediaympäristö on paras mahdollinen veneilystä kiinnostuneille, sillä

  • artikkelien keskimääräinen lukuaika oli 1:51 min (Venelehti.fin keskiarvo 1:25 min).
  • artikkeleleja luettiin  12 449 kertaa

Otavamedian verkosto toimi erinomaisesti kävijäohjauksessa, sillä

  • kampanjabannerien ctr (click through rate) oli peräti 1,77 %. Ctr eli luku, joka kertoo, kuinka paljon bannerit keräävät klikkauksia, on keskimäärin n. 0,4 – 0,5 %. Kampanjan korkea ctr kertoo siitä, että valittu mediaympäristö toimi hyvin: bannerit olivat niiden sisältöjen yhteydessä, joiden käyttäjät olivat Maritimin veneilytarvikkeista kiinnostuneita.

”Otavamedian tarjoama ratkaisu toimi mainiosti. Kampanjan sai hyvää näkyvyttä ja Otavamedian tuottamat materiaalit olivat asiantuntevia ja laadukkaita. Kauppa kävi niin myymälöissä kuin verkkokaupassakin,” toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Jan Kansanaho Maritimilta.

Mikä olisi sinulle toimiva mainosratkaisu?

Fredrik Ström
Myyntipäällikkö
040 5752 535

Kysy lisää.