Käyttöliittymä­suunnittelu

Se, miltä verkkosivu näyttää ja tuntuu, kertoo muutamassa sekunnissa käyttäjälleen enemmän kuin kaikki palvelusta löytyvät lupaukset yhteensä.

Asiakkaasi luottamuksen rakentuminen alkaa sillä hetkellä, kun hän saapuu palveluusi. Nopea latautuminen, selkeä navigaatio ja viimeistelty ulkoasu antavat käyttäjälle mahdollisuuden keskittyä olennaiseen, siis siihen mitä tarjoat.

Mitä on käyttöliittymäsuunnittelu?

Käyttökokemus ei tuo sivustollesi kävijöitä, mutta se vaikuttaa siihen, palaavatko he uudelleen. Käyttöliittymäsuunnittelussa käyttökokemus, graafinen käyttöliittymä ja visuaalinen ilme yhdistyvät yrityksesi tavoitteita ja brändin mielikuvia palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Konseptoimme, suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme asiakkaidemme tavoitteita tukevia digitaalisia palveluita kehittyvissä digitaalisissa ympäristöissä. Vankka strategia-, data-, design- ja projektiosaamisemme takaa parhaat kanava- ja laiteriippumattomat ratkaisut.

Räätälöimme käyttöliittymän suunnittelun ja toteutuksen aina asiakkaamme tarpeiden mukaan.

Käyttöliittymäsuunnittelun prosessi

  1. Strategia: Määrittelemme yhdessä asiakkaan kanssa palvelun vision, tavoitteet sekä kohderyhmät. Mitä teemme, miksi ja kenelle?
  2. Ominaisuudet: Palveluun halutut ominaisuudet, rajat ja mahdolliset integraatiot, aikataulu ja teknologiavalinnat. Mitä haluamme olla julkaistaessa? Entä tulevaisuudessa?
  3. Rakenne: Palvelun rakenteen ja käyttäjän polun suunnittelu. Miksi tätä kutsumme ja mistä se löytyy? Mitä tapahtuu kun tästä painaa?
  4. Wireframe: Intuitiivisen käyttäjäkokemuksen luominen, elementtien sijoittelu ja hierarkia. Mikä tässä palvelussa on tärkeintä? Miltä palvelu tuntuu?
  5. Käyttöliittymä: Edellisten kerrosten valinnat heräävät henkiin brändinmukaisen ilmeen myötä. Mikä saa käyttäjän innostumaan? Miltä palvelu näyttää?

Suunnitellusta elinkaaresta riippuen kokonaisuus on tuskin koskaan täysin valmis. Valistuneinkaan mielipide tai simulaatio eivät korvaa oikeilta käyttäjiltä saatua palautetta. Siksi keräämme ja kuulemme palautetta prosessin kaikissa vaiheissa.

Mietitään yhdessä, millaiset digitaaliset ratkaisut tukevat parhaiten tavoitteitasi.

Riku Österlund
Head of Digital
050 389 2949

Ota yhteyttä

Millainen on hyvä verkkosivusto?

Lue lisää