Otavamedia OMAn tuottama Etiketti nappasi kultaa Foliossa

Etiketti-lehti on palkittu tänä vuonna jo kahdessa arvostetussa kilpailussa.

Otavamedia OMAn tuottama Alkon Etiketti-lehti on voittanut kultaa arvostetussa Folion Ozzie Awards -kilpailussa New Yorkissa. Etiketti palkittiin sarjassa Overall Design (Single Magazine Issue), jossa lehti arvioitiin kokonaisuudessaan sen eri osioita juttutyyppejä, luettavuutta, kuvien käyttöä ja lehden rytmitystä sekä designia myöten.

Etiketti on Alkon asiakaslehti, joka edistää suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria sekä tukee samalla Alkon brändiä vastuullisena ja palvelevana yhteiskunnallisena toimijana. Palkittu numero oli Alkon 85- ja Suomen 100-juhlavuosien kunniaksi suunniteltu Etiketin erikoisnumero, joka toteutettiin uudella ilmeellä ja konseptilla aina paperia myöten.

”Alko antoi meille vapaat kädet ideoida ja suunnitella juhlavuoden erikoisnumeron, ja halusimme tehdä lehdestä elämyksen kaikille aisteille herkullisia reseptejä myöten”, Etiketin tuottaja Jaana Kalliokoski toteaa.

”Vaatimukset viestinnän visuaalisuudelle kasvavat jatkuvasti, ja juuri siksi voitto lämmittää mieltä aivan erityisesti. Asiakaslehden tekemisessä mahtavaa on laaja-alainen yhteistyö ja keskinäinen sparraus. Otavamedia OMA tuo Etikettiin lehdenteon rautaiset ammattilaiset, ja meiltä Alkosta taas ammennetaan mukaan toimialan ja asiakkaidemme paras mahdollinen ymmärrys. Hyvä monen kokin soppa”, Alkon markkinointipäällikkö, Etiketin päätoimittaja Sari Karjalainen kertoo.

Etiketin juhlanumeron visuaalisuudesta ja taitosta vastasi AD Antti Pulkkinen, ja lehteä olivat tekemässä Jaana Kalliokosken lisäksi tuottajat Marina Ahlberg ja Selja Tiilikainen.

Eddie & Ozzie Awards on amerikkalaisen kustannusalan järjestön Folion organisoima. Kilpailuun osallistuu vuosittain tuhansia julkaisuja.

Etiketin juhlanumero palkittiin aiemmin tätä vuonna Aikakausmedian Editkilpailussa Vuoden 2017 parhaasta ulkoasusta, ja se ylsi kolmen parhaan joukkoon Vuoden Asiakaslehti -sarjassa.

Lisätietoja:

Jaana Kalliokoski, asiakasvastaava tuottaja, Otavamedia OMA, p. 040 725 7040, jaana.kalliokoski@otava.fi

Sari Karjalainen, markkinointipäällikkö ja Etiketin päätoimittaja, Alko Oy, p. 040 534 5793, sari.karjalainen@alko.fi