Verkkomainonnan showroom

Verkkomainonta kehittyy jatkuvasti ja uusia mainosmuotoja luodaan mainostajan mielikuvituksellisempiinkin tarpeisiin. Listasimme alle erilaisia verkkomainosmuotoja, tutustu ja mieti, mikä niistä voisi sopia sinulle parhaiten.

Desktop-mainosmuodot Mobiilimainosmuodot

Desktop-mainosmuodot

Verkkomainonnan hinnaston löydät täältä

PARAATI 980×400
Sivuston ylälaidassa näkyvä mainosmuoto. Perusmainosmuodoista näyttävimpiä ja suosituimpia.

PANORAMA 980×120
Palkkimainen mainosmuoto, joka sijaitsee useimmiten sivun yläosassa. Sijaitsee joko paraati-mainosmuodon alapuolella tai vuorotellen paraatin kanssa, sivustosta riippuen.

BOKSI 300×250
Laatikkomainen mainosmuoto, joka sijaitsee useimmiten sivun laidassa. Osassa sivustoja boksin saa sivun keskelle. Myös muita kokoja on käytössä. Mainos toimii myös mobiilissa.

TUPLABOKSI 300×500
TRIPLABOKSI 300×750

Laatikkomainen mainosmuoto kuten boksi mutta korkeudeltaan suurempi. Mainos sijaitsee sivun laidassa (oikea tai vasen).

SUURTAULU 140×350
Pystysuuntainen mainos, joka sijaitsee useimmiten sivun laidassa (oikea tai vasen). Voidaan toteuttaa myös pidennettynä suurtauluna. Ei saatavana kaikilla sivustoilla.

PIDENNETTY SUURTAULU 160×600 Suurtaulun mallinen, pystysuuntainen mainos mutta on kooltaan suurempi. Kutsutaan myös skyscraper-mainosmuodoksi. Mainos näkyy samoilla paikoilla kuin suurtaulu. Ei saatavana kaikilla sivustoilla.

OUTSTREAM VIDEO 640×360
Mainos sijaitsee joko etusivulla tai avautuu artikkelin sisältöön. Avautuu itsestään, mutta äänet kuuluvat vain käyttäjän niin valitessa.

JÄTTIBOKSI 468×400
Laatikkomainen mainosmuoto, kuten boksi, mutta on kooltaan suurempi.

JUMBO 630×400
Laatikkomainen mainosmuoto, mutta on jättiboksia korkeampi. Mainosmuoto sijaitsee yleensä keskellä sisältöä (esimerkiksi artikkelin sisällä).

INTERSTITIAALI 768×500
Kelluva mainos, joka tulee koko sivuston päälle. Mainos voidaan sulkea rastista, mutta sulkeutuu automaattisesti 15 sekunnin jälkeen. Käytetään vain kuvaformaatissa.

HAKUKOHDENNUSBANNERI 560×120
Tarjolla osassa NettiX-markkinapaikkasivustoja. Näkyy vain hakulistaussivulla. Mainos sijaitsee ensimmäisten hakutulosten jälkeen. Kysy lisää mediamyyntimme yhteyshenkilöltä.

TARRANURKKA 300×250
Sivuston vasempaan alanurkkaan tuleva kelluva boksimainos, jonka voi sulkea ruksista. Katoaa automaattisesti 15 sekunnin jälkeen.

3D BOKSI 300×250
Kolmiulotteinen mainosmuoto, jossa pyöritetään kuutionmuotoista mainosbanneria. 3D boksi pyörähtää kerran automaattisesti ympäri, jonka jälkeen käyttäjä voi pyöräyttää boksia molempiin suuntiin.

3D PARAATI 980×400
3D Paraati pyörähtää kerran automaattisesti ympäri, jonka jälkeen käyttäjä voi pyöräyttää paraatia itse. Kolmiulotteinen mainosmuoto.

PARAATI + KLIKATTAVA TAPETTI 1920×1080
Mainosmuodossa sekä paraati että tapetti ovat klikattavia. Tapetti näkyy sekä paraatin että sivuston takana. Tapetti pysyy sivuston taustalla käyttäjän rullatessa sivustolla alaspäin. Huomiota herättävä mainosmuoto.

PUSHDOWN 980×120
Ylämainospaikalla oleva banneri kooltaan 980×120 laajenee klikkauksesta 980×400 kokoiseksi banneriksi siirtäen sisältöä alaspäin. Laajennettu mainos voi sisältää esimerkiksi videon.

VENETIAN 980×400
Paraatibanneri, joka on jaettu useampaan viipaleeseen. Viipaleet pyörähtävät ympäri klikattaessa bannerin oikeassa ja vasemmassa reunassa olevista nuolista.

CAROUSEL 980×400
Paraatibanneri, jonka sisällä on (300×250) viisi samanaikaisesti näkyvillä olevaa kuvaa. Kuvia voi rullata vasemmalle tai oikealle reunoista olevista nuolista. Kuvagalleriaan saa mukaan myös videon.

STICKY OUTSTREAM 480×280
Video, joka avautuu ruudun alareunaan. Videon päälle hiirellä mentäessä mainoksen koko kasvaa hieman ja äänet lähtevät käyntiin.

Mobiilimainosmuodot

Verkkomainonnan hinnaston löydät täältä

MOBIILIPARAATI
Mobiiliparaati on sivuston yläosassa oleva neliön muotoinen (300×300) mainospaikka, joka on toimiva formaatti kiinnostuksen herättämiseen. Mainos on klikattava, ja sillä voidaan ohjata kuluttaja halutulle laskeutumissivulle.

3D SWIPE
3D Swipe on pyörivä kuutio, jossa on neljä sivua. Kuutio pyörähtää kerran itsestään, jonka jälkeen käyttäjä voi pyörittää kuutiota pyyhkäisemällä. Mainosformaatti sopii erinomaisesti kuluttajan aktivointiin. Kuution jokainen kuva voidaan linkittää eri laskeutumissivulle tai kaikki kuvat voivat viedä samalle laskeutumissivulle.

MOBIBOOST
Mobiboost-mainos nousee esiin näytön alareunaan sivuston latautumisen jälkeen. Mainos sulkeutuu automaattisesti tai käyttäjä voi sulkea sen myös itse. Mobiboostissa voidaan käyttää kahta eri kuvakokoa, joko panoraamaa (300×150) tai ns. kalapuikkoa (300×75). Tässä mainosratkaisussa on otettu huomioon mobiilisivujen käyttökokemus ja käyttäjäystävällisyys.

MOBIILIPYSTYVIDEO
Mobiilipystyvideot käynnistyvät automaattisesti ilman ääntä ellei käyttäjä klikkaa itse ääniä päälle. Tämän vuoksi kannattaa harkita videoiden tekstittämistä. Hinnoitteluna käytetään CPM-hinnoittelua.

PRISM
Mainos koostuu kolmesta kuvasta, jotka vaihtuvat, kun puhelinta kääntelee. Kun kuva vaihtuu, mainos animoituu kääntyviksi ”kaihdinten säleiksi” jotka paljastavat seuraavan kuvan.

SLIDES
Tämä mainosmuoto mahdollistaa toteuttamaan mainoksen, joka näyttää interaktiiviselta diaesitykseltä. Kuvia tulee olla vähintään kaksi kappaletta, mutta mitä enemmän sen parempi. Käyttäjä voi pyyhkäistä kuvia, jolloin edellisen kuvan päälle tulee seuraava kuva.

SCRATCH
Scratch-mainosmuodossa on kaksi pääkuvaa, jotka ovat sijoitettu päällekkäin. Käyttäjän rapsuttaessa ruudulla näkyvää kuvaa, alla oleva kuva tulee esiin. Suositus on, että mainoksessa on selkeä kehote, jotta käyttäjä ymmärtää mainoksen olevan interaktiivinen.

PIXEL PAGES
Tässä mainosmuodossa kuvat sijaitsevat päällekkäin. Kuvia voi olla maksimissaan viisi kappaletta. Kun käyttäjä pyyhkäisee kuvaa, seuraava kuva tulee esiin kuten lehden sivuja kääntäessä. Jokaisesta kuvasta voidaan ohjata käyttäjä halutulle laskeutumissivulle.

TRIANGULAR PRISM
Triangular Prism (kolmioprisma) on kolmesta kuvasta koostuva mainos, joka pyörähtää seuraavaan kuvaan käyttäjän sormenliikkeestä. Kuvista voidaan ohjata eri laskeutumissivuille. Mainoskoot: 300×300 tai 300×250

FLOAT
Float-mainokseen tarvitaan yksi kuva. Käyttäjän käännellessä puhelinta, kuva ”kelluu” tilassa. Tämä edellyttää, että 5% kuvan reunoista jää piiloon – huomioi tämä esim. logon sijoittelussa. Mainosmuoto on helppo toteuttaa; tarvitaan vain yksi kuva, ja silti lopputulos on interaktiivinen. Mainoskoot: 300×300 tai 300×250

HORIZONTAL PANORAMA
VERTICAL PANORAMA

Panoraama–mainoksen idea on, että kun käyttäjä kääntelee puhelinta, kuvasta paljastuu enemmän, eli se näyttäytyy joko horisontaalisena tai pystysuuntaisena panoraamana. Logon, toimintakehotteen ym. informaation on syytä sijaita kuvan keskellä, koska se alue näkyy käyttäjälle ensin. Näihin mainosmuotoihin sopii hyvin enemmän infoa ja asiaa kuin paraatiin, koska pintaa on enemmän. Mainoskuvan tulee olla mainostilaa leveämpi (horisontaalinen) tai korkeampi (vertikaalinen). Horizontal / Vertical Panorama –formaatin näkyvä osuus voi olla esim. koossa 300×300 tai 300×250, mutta mainoksen ”ei näkyvillä” olevaa osuutta voidaan jatkaa joko leveys- tai korkeussuunnassa aina 2 000px kokoon asti.

PARTICLE
Particle-mainoksessa on yksi kuva, jonka päälle ilmestyy pieniä partikkeleita, ”hippusia”, kun käyttäjä liikuttaa puhelinta. Mainosmuoto on dynaaminen siinä mielessä, että hippusten väri sopii mainoskuvan väreihin. Particle-mainos on yksinkertainen toteuttaa ja sillä saa luoduksi mainokseen vaikkapa lumisateisen tai juhlavan tunnelman. Mainoskoot: 300×300 tai 300×250

PIXEL SWIPE
Pixel Swipe –mainoksessa käytetään useita, korkeintaan viittä, päällekkäin olevaa kuvaa. Käyttäjän hipaistessa kuvan sivuun seuraava kuva paljastuu edellisen alta. Kuvat vaihtuvat hidastetusti käyttäjän pyyhkäistessä mainosta. mainosmuoto mahdollistaa useiden eri viestien, tai jopa tarinan kertomisen. Mainoskoot: 300×300 tai 300×250

QUEUE
Queue-mainoksessa voi olla korkeintaan viisi kuvaa. Kuvat ovat kuin ikään jonossa, ja samalla kun ne vaihtuvat, ne lähenevät tai loittonevat käyttäjästä sen mukaan, miten hän liikuttaa puhelintaan. Mainosmuoto mahdollistaa monta eri viestiä ja sopii hyvin vaikkapa kiinteistövälittäjien kohteiden esittelyyn. Mainoskoot: 300×300 tai 300×250

Kysy lisää tehokkaista verkkomainonnan ratkaisuista!

Aki Ronkainen
Myyntipäällikkö
050 310 3133

Ota yhteyttä

Mobiilimainostajan käsikirja