Haastattelussa päätoimittaja: Erkki Meriluoto – ”Seura uudistuu, luvassa entistä kiinnostavampia juttuja!”

Seura koskettaa ja viihdyttää joka viikko mielenkiintoisella ja monipuolisella lukupaketilla. Seuran tilaaja ei tarvitse erikoislehtiä. Se kertoo tavallisten suomalaisten selviytymistarinoita ja samalla tarttuu terävästi yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Seura uudistuu toukokuussa ja luvassa on muun muassa lisää suosittuja hyvinvointisisältöjä.

Seurassa on alkutalvesta asti paiskittu uudistuksen kimpussa.

Ensimmäisenä uudistimme verkkotekemistämme, joka on poikinut lähes 30 prosentin kasvun Seura.fi:n sivulatauksiin alkuvuoden aikana. Julkaisemme juttuja nyt enemmän ja kiinnostavammilla verkkokärjillä kuin aiemmin”, Meriluoto kertoo.

Myös paperinen lehti uudistuu niin sisällöltään kuin ulkoasultaan kevään aikana.

”Tavoitteemme on entistä tasaisempi laatu viikosta toiseen.” Jokaisesta lehdestä löytyy lukijan todella pysäyttävä juttu. Aiheesta riippuen se havahduttaa tai koskettaa ja jättää lukemisen jälkeen muistijäljen: näin hyvä juttu löytyi Seurasta.

Ensimmäinen uudistunut Seura ilmestyy 31. toukokuuta.

Seuran parissa todella viihdytään

Aihekirjon laajuudesta ja lukijoiden suosikeista pidetään kiinni jatkossakin. Seuran parissa todella viihdytään, keskimääräinen lukuaika on Suomen aikakauslehtien parhaimmistoa 78 minuutillaan. Seuran suosikkisisältöihin kuuluvat kansihenkilöt, tutkivat jutut, reportaasit, tarinat ja terveysaiheet helposti ymmärrettävästi ja tavallisen ihmisen kautta kertoen.

”Pidämme lukijan puolia jatkossakin myös kuluttajajutuillamme. Osana pakettia pysyvät erillinen TV-maailma -ohjelmalehti sekä Suomen parhaat ristikot ja tehtävät”, Meriluoto vakuuttaa.

Lisää hyvinvointia

Tärkeänä osana Seuran uudistusta on ollut hyvinvointisisältöjen kasvanut määrä. Terveyden tutkailijat löytävät Seuran verkkosivujen runsaan terveysjuttutarjonnan äärelle aluksi hakukoneen kautta, jonka jälkeen myös säännöllisemmin suoraan. Uudet terveystarinat ja jo kansansuosikiksi noussut 10 kysymystä -palsta ajankohtaisine aiheineen löytyy joka viikko painetusta lehdestä.

Hyvinvoinnista huolehtijoita löytyy toki monen muunkin median parista, yhteensä Otavamedia tavoittaa kaksi miljoonaa hyvinvoinnista kiinnostunutta. Brändirajat ylittäviä hyvinvoinnista kiinnostuneita yleisöjä printissä ja verkossa on yhdistetty heimoiksi, lue lisää täältä.

Erkki Meriluoto innostuu liikunnasta ja tähtitieteestä

Vapaa-ajan ongelmia ei ole, sillä Erkin perheeseen kuuluvat 4- ja 7-vuotiaat lapset ja asuinpaikkana on omakotitalo. Oman jaksamisen kannalta säännöllinen liikkuminen on tärkeää eli joka toinen päivä lenkille ja joka toinen päivä kuntosalille.

”Välillä toki pitää rentoutua ja se onnistuu vaikkapa erilaisia grilliruokia valmistaen. Kaasugrillin lisäksi olen rakentanut pihaan tiilistä puugrillin, joka on kopio aikanaan Urjalan mummolassa olleesta vastaavasta. Näin pääsen simuloimaan jo lapsuudesta tuttuja nostalgisia tunnelmia ja ruoanlaittorutiineja”, Erkki kertoo.

Harvempi tietää, että Erkki on ollut Ursan jäsen kohta 30 vuotta. ”Pimeän aikaan suuntaan katseen mielelläni tähtitaivaalle ja luen paljon tähtitieteeseen liittyviä uutisia ja kirjallisuutta.”

Otavan tähtien alla onkin tähtiharrastajan varsin sopiva työskennellä. Kiitos paljon haastattelusta Erkki!

Erkki Meriluoto, kuva Tommi Tuomi
Seuran päätoimittaja Erkki Meriluoto (kuva Tommi Tuomi)

Otavamedian ”Haastattelussa päätoimittaja” -juttusarja esittelee ihmisiä lehtien takana. Juttusarjan aikaisempi osa tehtiin Suomen Kuvalahden päätoimittaja Matti Kalliokoski. Lue Matin haastattelu!