Printin uusi hinnoittelumalli CPT

Printti goes CPT

Haluamme nykyaikaistaa myös printin ostamista ja otimme mallia digitaalisen mainonnan CPM-hinnoittelusta. Näin syntyi printin CPT-hinnoittelu, missä mainostaja maksaa vain tietystä aihepiiristä kiinnostuneista lukijoista. Muut kontaktit tulevat kaupan päälle. Lue Jukka Pulkkisen kirjoitus CPT-hinnoittelusta!

Maksa vain tietystä aiheesta kiinnostuneista lukijoista

CPT-hinnoittelun myötä mainostaja maksaa ainoastaan lukijoista, jotka ovat kiinnostuneita tietystä aihepiiristä, vaikka leivonnasta tai hyvinvoinnista. Samalla printin vertailu muihin mediaryhmiin yksinkertaistuu, jolloin kampanjakokonaisuutta on entistä perustellumpaa rikastaa myös pienemmillä, hyvin profiloivilla printtimedioilla. Otavamedian brändit ovat tässä vahvoilla ja me tunnemme lukijat erittäin hyvin.

Enemmän kontakteja ja uutta yleisöä

Alkuun tarjoamme tämän uudenlaisen CPT-perusteisen ostamisen valmiiksi rakennettujen Heimo–kohderyhmien ympärille. Esimerkiksi elintarvikealan mainostajille suosittelemme Heimo-yleisöä Jauhopeukalot ja kotikokit, ja hyvinvointituotteita mainostavalle Heimo-yleisöä Hyvinvoinnista huolehtijat. Kyseisiin Heimo-ryhmiin on valittu ainoastaan medioita, jotka profiloivat hyvin (KMT & Mind-tutkimustiedon perusteella) kyseisessä kohdeyleisössä, jolloin ne ovat myös helposti perusteltavissa mainostajalle. Ne lukijat, jotka eivät kuuluisi tutkimuksen mukaan kyseiseen kohdeyleisöön, ovat mainostajalle uutta potentiaalista kohdeyleisöä, joista ei kuitenkaan tarvitse maksaa.

Jos mietitään Hyvinvoinnista huolehtijoiden heimoa, aiheesta kiinnostunutta yleisöä löytyy Annan, Kotilääkärin, Seuran ja Tekniikan Maailman lukijoista. Näin paljon enemmän samasta aiheesta kiinnostuneita asiakkaita löytyy eri medioista!

CPT-hinnoittelu tekee edulliseksi koko potentiaalisen yleisön tavoittamisen

Esimerkkilaskelmia

Kotoilijat ja remonttireiskat

  • Printissä Deko, Maalla sekä Kotiliesi, koko 1/1-sivuna yhteishintaan 5 721€ (norm. bruttohinta 16 100 €). Kontaktien määrä: 348 000.
  • Digissä samalle kohderyhmälle: 300 000 mainosnäyttöä, mainoskoko 300x600px, toistorajoitus 2/vko, hintaan 3 900€.
  • Monikanavainen kokonaisuus: 9 621€ + alv.

Hyvinvoinnista huolehtijat

  • Printissä Anna, Kotiliesi, Kotilääkäri, koko 1/1-sivuna yhteishintaan 6 315€ (norm. bruttohinta 17 180 €). Kontaktien määrä: 346 000.
  • Digissä samalle kohderyhmälle: 300 000 mainosnäyttöä, mainoskoko 300x600px, toistorajoitus 2/vko, hintaan 3 900€.
  • Monikanavainen kokonaisuus: 10 215€ +alv.

Kotikokit ja jauhopeukalot

  • Printissä 2 x Kotiliesi ja Anna, koko 1/1-sivuna yhteishintaan 7 812€ (norm. bruttohinta 19 750 €). Kontaktien määrä: 372 000.
  • Digissä samalle kohderyhmälle: 300 000 mainosnäyttöä, mainoskoko 300x600px, toistorajoitus 2/vko, hintaan 3 900€.
  • Monikanavainen kokonaisuus: 11 712€ + alv.

Hinnoista myönnetään lisäksi mediatoimisto-/suora-alennus.

CPT-hinnoittelua käytettäessä kohderyhmän minimikoko tulee olla vähintään 200 000 kontaktia. Kampanjassa tulee hyödyntää vähintään kahta eri mediaa.

Siitä se idea lähti

”Minulla on vahva tausta digitaalisen mainonnan tuotteistamisesta ja hinnoittelusta ja olen monesti miettinyt, miksi printtiä ei voisi ostaa samalla mallilla. Halusin lähteä ratkomaan tätä ongelmaa yhdessä tiimiläisten kanssa. Ideoimme tämän mallin, joka tukee erittäin hyvin Heimo-yleisöjen hyödyntämistä mahdollistamalla entistä paremman tavoitettavuuden, laadukkaammat kohtaamiset bränditurvallisissa mediaympäristöissä (toimitusten kuratoima sisältö ja harkittu mainosten sijoittelu). Lisäksi konsultoimme muutamia kokeneita mediatoimiston printtiostajia ja saimme heidän näkemyksen asiaan, ja sen perusteella tätä halutaan testata”, kommentoi Jukka Pulkkinen.

Katsotaan, mihin mittoihin CPT-hinnoittelu kasvaa ja miten asiakkaat ottavat uutuuden vastaan!

Laita viesti omalle yhteyshenkilöllesi tai kysy lisää

Jukka Pulkkinen
Head of Ad Operations, Insight and Marketing
+358 50 390 4851

Ota yhteyttä