Ohjelmallinen ostaminen

Ohjelmallisen ostamisen järjestelmät tarjoavat työkalut erilaisten digitaalisten näkyvyyksien reaaliaikaiseen ostamiseen, kohdentamiseen ja optimointiin. Ne poistavat manuaalisia työvaiheita ja tehostavat digitaalisen mainonnan prosesseja.

Ohjelmallinen ostaminen alkaa vakiinnuttaa paikkaansa suomalaisten medioiden ja mainostajien parissa. Parhaimmillaan ohjelmallinen ostaminen mahdollistaa reaaliaikaisesti ostetun datan hyödyntämisen tarkkaan kohdennettuun mainontaan.

Ohjelmallinen ostaminen on yksi tapa monien muiden tapojen joukossa ostaa verkkomainontaa Otavamedialta. Se mahdollistaa mm. asiakkaan oman datan hyödyntämisen verkkomainonnassa. Ohjelmallisesti meiltä voi ostaa verkkomainontaa näiden palveluiden kautta:

  • Pubmatic
  • Adform
  • Google Ad Exchange
  • Rubicon
  • DistrictM
  • Teads: Muuvi-outstream-videot

Otavamedian kaikki verkkopalvelut ovat ostettavissa ohjelmallisesti. Valmiita kohdistusratkaisuja ovat esimerkiksi miehiin, naisiin tai vaikka yksittäiseen verkkopalveluun kohdennettu ostaminen. Suurimmat verkkopalvelumme ovat mobiilioptimoituja, joten voit kohdistaa näkyvyytesi kaikkiin päätelaitteisiin – myös ohjelmallisesti. Käytetyimpiin mainosmuotoihin kuuluvat näyttävät mainosmuodot: paraati ja tapetti, paraati desktopissa sekä swipe ja paraati mobiilissa.

Diili varmistaa näkyvyytesi sovitussa mediaympäristössä

Suosittelemme asiakkaita käyttämään Deal ID:ta eli diiliä osana ohjelmallista ostamista. Diili kannattaa tehdä, kun ostoja tehdään paljon ohjelmallisen ostamisen kautta. Näin varmistat näkyvyytesi sovitussa mediaympäristössä tai kohderyhmässä ja voimme sopia etukäteen käytettävästä CPM-hinnasta. Diili luodaan kahden järjestelmän välille, jolla järjestelmät tunnistavat toisensa ja käyttävät sovittuja ehtoja. Diilejä voidaan tehdä Pubmaticiin sekä Adformiin. Mikäli sinulla ei vielä ole käytössäsi diiliä, ole yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi Otavamedialla. Adformiin on avattu datatuotteita käytettäväksi diilien lisäksi.