Uusi Elämässä.fi ylitti reilussa kuukaudessa 40 000 kävijän rajan

Otavamedia OMA tuottaa ja suunnittelee Kelan alkuvuodesta lanseerattua Elämässä.fi-verkkomediaa, joka antaa puheenvuoron Kelan asiakkaille.

Kelan asiakaspalvelun uusin tulokas on kaksikielinen Elämässä.fi-asiakasmedia, jota tuottaa ja suunnittelee Otavamedia OMA yhdessä Kelan kanssa.

Otavamedia OMA voitti asiakasmedian suunnittelemista ja toteuttamista koskevan tarjouskilpailun syksyllä 2016. Entisestä Kelan kotiin kannetusta asiakaslehdestä nimensä saanut Elämässä.fi lanseerattiin helmikuun alussa. Huhtikuussa alussa sivusto saavutti jo 40 000 kävijän rajan.

Ihmisiltä ihmisille

Kaikille Kelan asiakkaille suunnatulla sivustolla julkaistaan viikottain henkilökohtaisia ja koskettavia asiakastarinoita sekä asiakasta auttavia neuvokkeja, joissa Kelan palveluihin pääsee tutustumaan selkeästi ja viihdyttävästi. Suosittua sisältöä ovat myös blogit, jotka käsittelevät asiakkaille tärkeitä ja arkojakin aiheita. Sivuston luetuimmaksi jutuksi on noussut Kelan pääjohtaja Elli Aaltosen blogikirjoitus, jossa hän pyytää anteeksi perustoimeentulotuen siirtoon kunnilta Kelalle liittyneitä haasteita.

Elämässä.fi on osa Kelan ihmisläheistä viestintää. Aidot asiakastarinat kerrotaan artikkelein, kuvin, infograafein ja videoin. Osa sisällöstä on tarkoitettu Kelan yrittäjä- ja työnantaja-asiakkaille.

Helposti lähestyttävä Kela

Elämässä.fi:ssä on huomioitu myös esteettömyys. Kaikki jutut ovat kuunneltavissa luettuina, sillä käytössä ovat tekstistä puheeksi -pluginit.

Sivusto on kaksikielinen, eli kaikki jutut julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi.

– Uskon, että asiakkaiden haastattelut ja esimerkit auttavat tiedon omaksumista ja helpottavat tukien hakemista. Uudessa verkkolehdessä haluamme myös nostaa esiin Kelan erilaisia palveluja, etenkin verkkoasioinnin helppoutta, kertoo Kelan viestintäpäällikkö Minna Latvala.

Otavamedia OMAssa tuottaa ja suunnittelee myös Kelan päättäjä- ja vaikuttajamediaa Sosiaalivakuutusta ja sen verkkoversiota.

 

Tutustu Elämässä-sivustoon