Haastattelussa päätoimittaja: Jere Jaakkola – ”Golf ei nuku koskaan”

Golfin monipuolisuus on houkutellut lajin pariin entistä laajemman yleisön ja viimeisten kahden vuoden aikana harrastajien määrän kasvusta puhutaan golfbuumina. Nyt valmistaudutaan jo kovaa vauhtia ensi kauteen, mutta miten? Mikä muu golfareita kiinnostaa kuin golf? Entä arvaatko, mikä harrastus täyttää päätoimittajan autotallin? Vihje: Ei liity autoiluun eikä golfiin. Lue Golflehden päätoimittajan Jere Jaakkolan haastattelu!

Rakkaudesta lajiin

Golfarit ovat tyypillisesti intohimoisia lajinsa suhteen. Harva golfari harrastaa vain silloin tällöin, suurin osa pelaa tiiviimmin. Golfaiheinen viestintä kiinnostaa pelaajia monipuolisesti ja tutkitusti golfympäristössä tehdyt kampanjat otetaan hyvin vastaan. Tästä kertovat yli 40 000 uutiskirjetilaajaa, Golflehden kokonaistavoittavuus, Golfpiste.comin kävijämäärät sekä erittäin suosittu golfpodcast.

Suomen suurin

Golflehti on ylivoimaisesti Suomen suurin urheilu- ja liikuntalehti, jonka lukijamäärä on 2022 Kansallisen mediatutkimuksen mukaan ennätyksellisen suuri, jopa 183 000 lukijaa.

”Teemme myös Suomen suosituinta golfpodcastia”, Jere Jaakkola hymyilee. Sen kiinnostavuus on jyrkässä nousussa ja mainostajalle tilanne on herkullinen, sillä podcastiin otetaan ensi kertaa mukaan kaupallisia toimijoita. Yhä suositummaksi kasvanut podcast julkaistaan viikoittain sekä Spotifyssa että SoundCloudissa. Podcastissa on vieraita Suomen huippupelaajista alan vaikuttajiin ja yrittäjiin. Kuuntele viimeisin jakso >>

Mainostajaa odottaa vastaanottavainen yleisö, jota kannattaa puhutella intohimonsa parissa


Golfpiste.com on puolestaan suomalaisen golfarin tietopankki, joka elää vahvasti kiinni hetkessä ja kertoo, mitä golfissa tapahtuu sekä kaiken sen, mitä golfarin on hyvä tietää. Se on yhdistelmä kiinnostavaa sisältöä sekä palveluita samassa paikassa. Sieltä löytyy niin ajankohtaiset asiat, keskustelupalstat, kenttätieto- ja ajanvarauspalvelut sekä mahtava verkkokauppa.

Golfpisteessä toimii myös valtakunnallisen peliaikojen varauspalvelu, ainutlaatuinen Golfpiste Teetime. Tämän erinomaisen palvelun avulla peliaikojen etsiminen ja varaaminen on entistä helpompaa. Palvelun kautta voi varata peliaikoja yli 120 kentälle ympäri Suomen. Mukana ovat lähes kaikki Suomen golfkentät, mikä houkuttelee palveluun yhä suuremman määrän aktiivisia harrastajia. Golfpiste Teetime tarjoaa jälleen yhden uuden, luontevan kosketuspinnan mainostajan ja kohderyhmän välille.

Golfpisteen tuottamat tapahtumat ovat hiottu pitkällä kokemuksella laadukkaiksi kokonaisuuksiksi, joissa käy vuosittain yli 7 000 pelaajaa. Ne ovat erittäin tehokas tapa tavoittaa kohderyhmä suoraan harrastuksensa parissa ja onnistunut vuorovaikutustilanne konvertoi tehokkaasti. Yrityksille tarkoitetussa golfliigassa, Businessaamussa, yrityspäättäjät kohtaavat golfin merkeissä.

Kiinnostaako kumppanuus? Ota yhteyttä golfin kaupalliseen tuottajaan Antti Jantuseen, antti.jantunen@otava.fi tai +358 50 310 3168.

Onnistunut vuorovaikutustilanne konvertoi tehokkaasti, oli kyseessä sitten päivittäistuote, arvokkaampi hankinta tai esimerkiksi sijoituspalvelu.


Podcastissa on imua

Podcastin kuuntelijamäärä on noussut ja sen imu on huikea: podcast on kerännyt viimeisen kuukauden aikana jopa 80 000 kuuntelukertaa. Podcast on löytänyt yleisönsä ja se on niin aktiivigolfareiden kuin alalla toimijoiden keskuudessa arvostettu jokaviikkoinen ajankohtaisohjelma. Vakiokuuntelijoita on paljon ja podcastin vakioäänet bongataan vaikka lounasravintolan jonossa.

Kuuluviin podcastin kautta? Kysy lisää tuottaja Sami Sarpakunnakselta, sami.sarpakunnas@otava.fi tai
+358 41 547 1769.


Läsnä golfarin kaikissa hetkissä

Golfin medioiden ja tapahtumien kautta saadaan kiinni laaja-alainen joukko urheiluhenkisiä, hyvätuloisia, harrastavia ja aktiivia ihmisiä. Golfari matkustaa paljon golfin merkeissä. Lisäksi autot ja tekniikka kiinnostavat. Myös kaikki laatutuotteet, vaatteet ja kosmetiikka sopivat hyvin tälle yleisölle.

”Golfin lisäksi kiinnostaa matkailu, urheilu, terveys ja hyvinvointi, autot, tekniikka, sijoittaminen, ylipäätään laatutuotteet”


”Ostovoimaisempaa kohderyhmää on vaikeampaa löytää. Golfhan on oikea intohimolaji. Golfarit elävät ja hengittävät golfia ja ovat vastaanottavaisia viestille, mikä tekee viestistä tehokkaan”, Jere kuvailee.

”Hienointa on se, että monikanavaisempaa toimijaa ei ole. Kotona tavoitamme kohderyhmän lehdellä, tapahtumat tulevat pelaajaa vastaan kentillä, Golfpiste kertoo netissä ajankohtaiset asiat ja podia voi kuunnella ajanvietteenä.”

Golfpisteen monikanavaisuus mahdollistaa kohderyhmien tavoittamisen juuri näille oikeassa paikassa ja oikealla tavalla. Myös kaupalliset yhteistyöt toimivat verkossa ja podissa loistavasti. Ne tehdään tarkasti Golfpisteen lukijoiden kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Kerromme mieluusti lisää golfareista kohdeyleisönä, kiinnostuksen kohteista ja onnistuneista kampanjoista. Kysy lisää omalta Otavamedian yhteyshenkilöltäsi!

Golf päihitti hirsirakentamisen

Toimituksen ihmiset ovat intohimoisia golfareita tietysti myös itse ja golf on mielessä töissä sekä vapaa-ajalla. Muukaan urheilu ei unohdu, päätoimittaja Jere muun muassa valmentaa junnufutareita. Harva kuitenkaan tietää, että Jerestä tuli melkein hirsirakentaja.

”Opiskelin hirsirakentamista iltakoulussa Riihimäellä. Rakensimme mm. Sipe Santapukille saunan kymmenisen vuotta sitten. Puutaiteesta ei kuitenkaan tullut ammattia, mutta puutaide jatkuu rakkaana harrastuksena. Autotallissani ei ole ikinä ollut autoa, siellä on nikkarin vaja”, paljastaa Jere.

Golfkentille pääsee myös puutöiden kautta. Jere on tehnyt esimerkiksi ystävälleen penkin, jonka istuimeen on kaiverrettu golfväylän profiili.

Jere Jaakkola
Jere Jaakkola on Golflehden päätoimittaja

Päätoimittajalle on pakko esittää klassinen golfkysymys: oletko koskaan lyönyt hole-in-onea?

”Itse asiassa olen lyönyt kaksi hole-in-onea, löin ne peräkkäisillä rei’illä Bjärkas golfissa Kemiössä vuonna 2019.”

Aikamoinen tuurin ja taidon yhdistelmä, jonka vaatimaton Jere olisi mieluummin jättänyt mainitsematta.

Ensi kauden suunnittelu täydessä vauhdissa

Jere Jaakkola on pistänyt oman kautensa golfissa tältä vuodelta pakettiin, mutta jatkaa aiheen parissa työskentelyä konttorilla. Jere kertoo, että vaikka golf on painumassa talviunille, niin taustaorganisaatiot ovat kiireisimmillään. Toimituksessa ideoidaan ja rakennetaan jo ensi vuoden sisältöjä, ja tapahtumatiimi valmistelee syksyn ja talven aikana Golfpisteen golfkiertueet huippukuntoon.

”Kun golf herää toukokuussa, olemme valmiina. Kun kausi on päällä, Golfpisteen ja Golflehden yhteisen toimituksen arki on todella hektistä. Golfkauden aikana myös tapahtumatiimimme järjestää eri puolella Suomea useita kymmeniä Golfpisteen kiertueiden osakilpailuja. Talviaika on hyvää aikaa suunnitella tulevaa. Mainostajakin ehtii vielä loistavasti mukaan tuleviin tapahtumiin ja ensi kauden podcastiin, kun nyt aktivoituu.”

Nyt kiitämme haastattelusta ja annamme Jeren (ja teidän) valmistautua uuteen kauteen.

Jere Jaakkolan haastattelu on osa Otavamedian juttusarjaa Haastattelussa päätoimittaja. Edellinen haastattelu Annan päätoimittaja Emma Koivulasta löytyy täältä.

Haluatko tavoittaa aktiivisen ja sitoutuneen kohderyhmän?

Niko Vahtera
Key Account Manager
+358 50 359 0577

Ota yhteyttä