Mikä tekee Tekniikan Maailman talvivertailusta maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen?

Vuoden 2024 talvivertailu järjestettiin tammikuussa Lapin lumisissa maisemissa. Testaamisen ydin on auttaa kuluttajia tekemään harkittuja ostopäätöksiä ja autonvalmistajia kehittämään talvikestävyydeltään huippuluokan autoja. Vertailuun osallistui satoja työtunteja ja valtava määrä työvoimaa. Tutustu kulissien taakse nähdäksesi, mikä tekee tästä vertailusta myös mainostajille poikkeuksellisen merkittävän!

Tekniikan Maailma on jo 1960-luvulta lähtien pioneerina testannut ja vertaillut uutuusautoja talviolosuhteissa, nykyisessä laajuudessaan vuodesta 1980 lähtien. Tänä päivänä nämä talvivertailut muodostavat lehden suurimman ja vaikuttavimman sisällön. Ne ovat todennäköisesti myös Suomen kalleimpia yksittäisiä lehtiartikkeleita, sillä vastaavanlaista vertailua ei löydy mistään muualta koko maailman mittakaavassakaan.

Ennennäkemätön talvivertailu vie markkinoiden merkittävämmät uutuusautot vuosittain Lappiin, jossa niiden ominaisuudet ja suorituskyky testataan äärimmäisissä olosuhteissa. Tämä kattava ja perusteellinen testausprosessi herättää myös kansainvälisten lukijoiden kiinnostusta ja saa globaalit autovalmistajatkin ympäri maailmaa odottamaan tuloksia innokkaasti, saadakseen arvokasta tietoa omien autojensa talvikestävyyden kehittämiseen.

Talvivertailu edistää autojen kehitystä ja tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä

Talvivertailussa autoista testataan muun muassa niiden lämmityslaitteet, toimintamatkat, ajo-ominaisuudet erilaisissa ääritilanteissa, jarrutusmatkat lumella ja jäällä – kaikki, mikä vaikuttaa autoilijan kokemukseen. 

Tekniikan Maailman autotoimituksen tuottaja Velimatti Honkanen toivoo, että lukijat saavat käsityksen uusien automallien ja autotekniikan vahvuuksista ja heikkouksista suomalaisissa olosuhteissa, jotka eivät aina selviä valmistajien markkinointimateriaaleista.

’’Paras palkinto tekijöille on se, jos joku lukija kertoo saaneensa tukea autovalintaansa TM:n talvivertailun tuloksista ja on pystynyt valitsemaan omaan käyttöönsä parhaan mahdollisen auton’’.

Kuluttajien lisäksi vertailun tuloksilla on ollut merkittävä vaikutus esimerkiksi autojen ajovalojen ja muiden talviominaisuuksien kehittämisessä, mikä motivoi myös Honkasta jatkamaan talvivertailujen tekemistä.

’’Vaikuttavaa ja hyvin pedanttia testausta, jonka perusteella saadaan poikkeuksellista hyötytietoa kuluttajille’’

Tämän vuoden vertailuun valittiin mukaan 14 äärimmäisen kiinnostavaa uutuusautoa, joista peräti 11 on sähköautoja ja loput polttomoottorilla varustettuja. Voit seurata lisää ajankohtaista sisältöä vuoden 2024 talviautovertailusta täältä.

Otavamedian B2B-yksikön edustaja Jukka P. sai tilaisuuden osallistua tämän vuoden TM-talvivertailuun, missä hän pääsi kokeilemaan uutuusautoja ja tutustumaan tarkemmin autojen testaamiseen ja mittaamiseen. Kokemus oli huikea, ja hän jakoi myös ajatuksiaan testissä olleista autoista ja niiden ominaisuuksista, jotka vaikuttavat hänen ostopäätöksiinsä kuluttajana. Lisää ajatuksia ja kuvia vierailusta voi kurkata Jukan LinkedIn postauksesta.

Talvitestien vierailupäivässä on mukana mediamyyntiä, maahantuojia ja autotekniikan asiantuntijoita. Haluaisitko sinäkin mainostajana olla seuraava, joka pääsee nauttimaan mahtavasta päivästä Lapissa uusien autojen ja alan huippuammattilaisten seurassa?

Valokeilassa testien asiantuntijatTalvivertailun kenttäoperaatioita johtaa Tekniikan Maailman autotoimituksen tuottaja Aimo Niemi. Operaatioon osallistui paljon liikkuvia osia ja ihmisiä, jonka lisäksi haastavat sääolosuhteet lisäsivät tekemisen vaikeutta.

“Suojasäällä emme voi juurikaan tehdä testauksia. Yhden suojapäivän voimme paikata työskentelemällä pidempään muina päivinä, mutta jos suojasäitä on useampia, tilanne vaikeutuu’’, Niemi kertoo. Vaikka suunnitelmat ovat perusteellisia, tarvitaan usein improvisointia ja varautumista yllättäviin tilanteisiin.

“Suuri talvivertailu on haasteista huolimatta yksi vuoden kohokohdista. Maailmassa ei yksinkertaisesti kukaan muu tätä työtä tee!

Tammikuussa Tekniikan Maailman kuvapäällikkö Mirva Kakko valmistautui vuoden suurimpaan työrupeamaan, TM:n perinteikkään Talviauto-vertailun valokuvaukseen.

Kahden viikon testijakson aikana Kakko otti tuhansia kuvia, joista yli sata päätyy lehti- ja verkkojuttuihin. Valokuvaajalla oli siis runsaasti työtä edessään.

Valokuvaajan työtä vaikeutti lyhyt päivän pituus ja pimeys. ”Talvi on useimpien mielestä valkoinen, mutta suuri talvivertailu on pääasiassa musta”, toteaa Kakko.

Lisähaasteita toi myös kylmyys; Kakon sormet olivat aina jäässä, vaikka hän käytti ulkoilukaupasta ostettuja laadukkaita käsineitä kerrostaen niitä. Haasteista huolimatta Kakko pitää suurta talviautovertailua niin ainutlaatuisena, ettei vaihtaisi työtään mihinkään muuhun.

Katso miten voit mainostajana hyödyntää tuotteesi testimenestystä Tekniikan Maailman Talviauto 2024 -vertailussa ainutlaatuisella ja vakuuttavalla tavalla.Tekniikan Maailman Talviauto 2024 -vertailu ilmestyy Tekniikan Maailman numerossa 4/2024 (15. helmikuuta) ja 5/2024 (8. maaliskuuta). Tekniikan Maailma testaa vuoden aikana satoja eri tuotekategorioita, kurkista vuoden 2024 tulevat vertailut ja ajankohdat.

Kysy lisää näkyvyydestä Tekniikan Maailman ympäristöissä!

Niko Vahtera
Avainasiakaspäällikkö
+358 50 359 0577

Ota yhteyttä