Odotettu paluu Uudenmaankadulle

Odotettu paluu Uudenmaankadulle

Otavamedia jättää Triplan toimitilat Pasilassa ja tekee paluun juurille, Otavan Uudenmaankadun jugendtaloon. Vuonna 1906 valmistunut graniittilinna on aikaisemmin täysin remontoitu ja tiloja mukautetaan ennen muuttoa Otavamedian tarpeisiin. Muuttouutinen saikin henkilökunnalta positiivisen vastaanoton.

Otavamedian kanssa samassa talossa töitään jatkavat Otavan kustantamo ja Suomalainen Kirjakauppa. Muutto edistää yhteisöllisyyttä konsernin sisällä, kun istumme vierekkäin toimiston puolella ja alakerran Kirjakahvilassa lounaalla.

Samalla muutto tarkoittaa tyhjistä tiloista luopumista. Etätöiden lisääntyminen ei ole palauttanut ihmisiä konttorille ja hybridityö on tullut tutuksi. Näin Otavamedian muuttoa kommentoi toimitusjohtaja Anne Mantila:


”Muutimme Triplaan juuri koronapandemian kynnyksellä. Kaikki siirtyivät etätöihin eikä pandemian hellitettyä ole nähty samanlaista paluuta konttorille. Hybridityö antaa joustoa arkeen ja lisää oman työn hallintaa, siksi sen pitää olla vaihtoehto myös jatkossa. Kun meille tarjottiin mahdollisuutta muuttaa Uudenmaankadulle, päätös luopua Triplan tiloista syntyi helposti.”


Muuttoa suunnitellaan nyt huolellisesti ja kaikki pääsevät vaikuttamaan uudenlaisen monipaikkatyön muotoutumiseen. Työtilat ja niiden käyttö, neuvotteluhuoneet, laitteet ja eri tiimien tarpeet käydään läpi, ja suunnitelmia voidaan päivittää matkan varrella. Käyttökokemus muuton jälkeen kertoo, mitä vielä pitää parantaa.

Otavamedian koko henkilökunta siirtyy Uudenmaankadulle Tekniikan Maailman ja Outdoorin mediaperhettä lukuun ottamatta. TM:n testilaboratorio on Pasilassa, joten käytännöllisyys ratkaisee.

Muuttoja ja muutoksia on mahtunut Otavan pitkään historiaan. Säännöllinen aikakauslehtikustantaminen alkoi juuri Uudenmaankadulla, kun Suomen Kuvalehti aloitti tarinansa vuonna 1916. Paljon on muuttunut yli sadassa vuodessa, mutta intohimo laadukkaisiin sisältöihin säilyy. Pasilan kautta tehdään siis paluu juurille, nykyaikainen medialiiketoiminta muuttokuormassa.

Tapaamisiin Triplassa tammikuun loppuun asti, sen jälkeen tervetuloa Uudenmaankadulle!

Muuttoon liittyvät kysymykset:
toimitusjohtaja Anne Mantila
anne.mantila@otava.fi