Otavamedia voitti Golflehden kilpailutuksen – lukijatutkimuksesta erinomaiset arviot

Golflehteä vuodesta 2014 lähtien toimittanut ja kustantanut Otavamedia on voittanut Golfliiton järjestämän Golflehden kilpailutuksen.

Golflehden toimittamista ja kustantamista koskeva perusteellinen kilpailutus käynnistyi viime huhtikuussa. Golfliiton tavoitteena oli löytää kumppani, joka voisi toteuttaa Golflehden printtiversion lisäksi laadukkaita digisisältöjä jaettavaksi monikanavaisesti myös potentiaaliset uudet golfin pelaajat huomioiden.

Kilpailutusta vetivät Golfliitosta toiminnanjohtaja Juha Korhonen, markkinointi- ja myyntipäällikkö Kimmo Rantamäki ja viestintävastaava Marika Voss, joiden apuna olivat lisäksi Golfliiton markkinointi- ja viestintätoimikunnan asiantuntijat.

”Golflehti on perinteisesti ollut tärkeä viestintäkanava jäsenille, ja se on pelaajien keskuudessa pidetty ja luettu lehti. Golflehden brändi on vahva, mikä näkyi ilahduttavasti suurena kiinnostuksena kilpailutuksessa”, Juha Korhonen kertoo.

Kilpailutukseen osallistui erittäin laadukkaita ja kovatasoisia esityksiä, joista kaksi eteni finaalivaiheeseen. Golfliiton hallitus päätti 27. elokuuta pidetyssä kokouksessaan, että Otavamedia jatkaa Golfliiton lehtikumppanina myös seuraavina vuosina.

Uuden yhteistyösopimuksen pituus on alustavasti 3–5 vuotta. Sopimuksen pituus tarkentuu neuvotteluissa. Golfliiton ja Otavamedian välinen nykyinen sopimus on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

”Otavamedia on luotettu ja ammattitaitoinen kumppani, joka vakuutti meidät prosessissa. Haluamme palvella nykyisten pelaajien lisäksi myös lajimarkkinoinnin tarpeita ja kehittää digitaalisia mahdollisuuksia. Uskon, että yhä syvenevä yhteistyömme nostaa Golflehden taas seuraavalle tasolle”, sanoo Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen.

”Olemme iloisia, että Golfliitto valitsi meidät Golflehden tekijäksi jatkossakin. Yhteistyö Golfliiton kanssa on aina ollut miellyttävää ja mutkatonta. Tästä on hyvä jatkaa uusille yhteisille poluille digitaalisten sisältöjen ja lajimarkkinointiponnistusten saralla”, sanoo Otavamedian golfliiketoimintojen (Golfpisteen) johtaja Sami Markkanen.

Golflehti on lukijamäärältään Suomen suurin urheilu- ja liikuntalehti. Viimeisessä Kansallisessa mediatutkimuksessa painetun Golflehden lukijamäärä oli 158 000 lukijaa, ja painetun lehden ja digilehden kokonaistavoittavuus 167 000 lukijaa.

Golflehti sai aiemmin tänä vuonna teetetyssä lukijatutkimuksessa jälleen erinomaiset lukija-arviot. Golflehteä luetaan runsaasti kaikissa kohderyhmissä. 80 % vastanneista antoi Golflehdelle yleisarvosanaksi 5 tai 4 asteikolla 1–5. Peräti 58 % lukijoista ilmoitti lukevansa vähintään kaksi kolmasosaa lehden jutuista ja 80 % vähintään kolmanneksen.

Golflehdellä on ollut golfin kasvun vuosina tärkeä merkitys harrastuksen aloittavien pelaajien lajisuhteen syventäjänä, ja tämä rooli on lehdellä edelleen vahva. 40 % golfin vasta aloittaneista ilmoitti lukevansa lähes kaikki Golflehden jutut.

”Golflehdellä on nyt vahva mandaatti jatkaa suomalaisten golfin harrastajien ja golfyhteisön toimitettuna johtotähtenä. Yhteistyön jatkuminen Golfliiton kanssa tuntuu nyt erityisen hienolta. Työtämme arvostetaan laajalti, ja haluamme olla jatkossakin kovien odotusten arvoisia”, sanoo Golflehden päätoimittaja Jere Jaakkola.

Golflehden laadukkuudesta kertoo sekin, että lehti on myös mainostajalle erinomainen mediaympäristö. Kiinnostava ja ostovoimainen kohderyhmä houkuttelee mainostajia, ja lukijalle rakkaassa ympäristössä mainonta puhuttelee myös lukijoita. Lähes kaksi kolmasosaa lukijatutkimukseen vastanneista kokee Golflehden ilmoitukset pääosin informatiivisina ja hyödyllisinä.

Vuoden 2021 neljäs ja viimeinen Golflehti ilmestyy 20. lokakuuta. Ensi vuonna Golflehdestä ilmestyy kuluvan vuoden tavoin neljä numeroa. Lue lisää Golflehdestä mediana täällä >>

Lisätietoja

Juha Korhonen, toiminnanjohtaja, Golfliitto
juha.korhonen@golf.fi / 0400-722 876

Marika Voss, viestintävastaava, Golfliitto
marika.voss@golf.fi / 040-707 2281

Sami Markkanen, liiketoimintajohtaja, Otavamedia
sami.markkanen@otava.fi / 040-586 8872

Jere Jaakkola, päätoimittaja, Otavamedia
jere.jaakkola@otava.fi / 040-547 9554