Vauhdilla kasvava Toukola hurmaa niin kuluttajat kuin ammattilaiset

Marraskuussa 2023 avautunut lifestylemedia Toukola on ottanut vakiopaikan monen kotoilusta kiinnostuneen arjessa. Toukola tavoitti huhtikuussa upeilla lyhytvideoillaan somen ja verkon kautta jo lähes kolme miljoonaa silmäparia! Toukola palkittiinkin ansaitusti Editgaalassa parhaana Vuoden video tai audio aikakausmediassa -kategoriassa.

Toukola on verkon mansikkapaikka kaikille kotoilun, käsillä tekemisen ja kokkailun ystäville. Inspiraatio ja lämmin tekemisen tunnelma välittyvät katsojille uuden videon muodossa joka arkipäivä.

Toimituksellisten videoiden takana ovat Kotilieden huippuammattilaiset, Sanna Mansikkamäki ja Anni Reenpää. Sanna on ruokakirjailija ja -toimittaja, joka on erikoistunut reseptiikkaan ja maistuviin sisältöihin. Anni on käsistään näppärä puutarhaihminen, joka tekee arkisista asioista vastustamattoman kauniita. Suurin osa Toukolan videoista kuvataan upeissa Nuuksion kansallispuiston järvimaisemissa Otavan Toukolan tilalla, josta median nimi juontaa juurensa.

Toukolan sisällöt on jaettu kuuteen kategoriaan, joista katsojan (ja mainostajan) on helppo löytää omansa:

  • Vartissa valmista
  • Syödään yhdessä
  • Juomakoulu
  • Ihan itse tehty
  • Taitoa ja tekniikkaa
  • Toukola testaa

Lukujen valossa

Numeroiden ystävät haluavat tunnelman rinnalle lukuja, joten tässä niitä tulee. Puolessa vuodessa on päästy erittäin hyvään vauhtiin:

Somen ja verkon katselukertoja huhtikuussa lähes 3 miljoonaa

Toukola näkyy TikTokissa, Instagramissa, Facebookissa, YouTubessa ja Kotilieden kotisivuilla. Some-kanavista suurin on TikTok, missä esimerkiksi huhtikuun suosituin video saavutti huimat 207 000 katselukertaa.

Somen ja verkon kautta tavoitettuja kävijöitä huhtikuussa yli 2 miljoonaa

Tavoitetuista kävijöistä leijonanosan nappasi TikTok. Videoiden kiinnostavasta sisällöstä kertoo se, että suurin osa niistä löytää katsojansa täysin ilman rahallista sponsorointia.

Toimivat kaupalliset yhteistyöt

Toukolan sisältöihin pääsevät mukaan myös kaupalliset kumppanit, jotka sopivat Toukolan aihepiiriin ja ympäristöön. Erityiskiitos teille uraauurtavat mainostajat, jotka olette lähteneet Toukolan valloittavaan maailmaan mukaan heti alkumetreillä! Katso esimerkkejä toteutetuista kaupallisista yhteistöistä alta.

Kulhoruoka on arjen pelastaja, katso artikkeli >>
Korealainen BBQ, katso artikkeli >>
Jätskibaari, katso artikkeli >>

Prosciuttoon kääritty päärynä, sinihomejuustoa ja Blitz Riesling, katso artikkeli >>

Lohivoileipäkakku, katso artikkeli >>

Tee uniikit kukkakulhot kotona, katso artikkeli >>

Otavamedian yhteyshenkilösi auttaa sinua mielellään ideoimaan, jos pohdit näkyvyyttä Toukolassa. Muista! Mainostajana saat valmiit videot myös omaan käyttöösi.

Kova työ palkittiin Editgaalassa

Tekijöiden sitoutuminen, Toukolan hyväntuulisuus ja kiinnostavat videot eivät ole jääneet ammattilaisiltakaan huomaamatta. Toukolan tiimi kävi iloisena pokkaamassa Vuoden video tai audio aikakausmediassa -kategorian voiton Editgaalassa 16.5.2024. Tuomariston perustelujen kanssa on helppo olla samaa mieltä:

Lainausmerkki

Herkullinen ja kaunis konsepti on onnistunut luomaan erityisesti Instagramiin osallistuvan yhteisön Kotilieden ytimessä olevien aiheiden ympärille. Suositut lyhytvideot tukevat lehden sisältöä ja onnistuvat tavoittamaan uutta innostunutta yleisöä. Toimitus tekee vuorovaikutukseen houkuttelevaa sisältöä, eikä pelkää tehdä teknisiä ja sisällöllisiä kokeiluja. Suuri plussa tekijöiden heittäytymisestä!

Kuvassa on Toukolan tekijätiimi, hymyjä ei tarvinnut esiin juuri houkutella. Onnittelut Toukola-tiimin videotuottaja Anni Reenpää, Food Manager Sanna Mansikkamäki, sisältöstrategi Karoliina Närvänen, DOP/editori Miika Kainu, vastaava tuottaja Ulla Lehtinen, tuottaja Outi Hakkarainen, toimittaja-tuottaja Johanna Keponen, toimittaja Sinimaria Halonen, toimittaja Alina Koskela, ulkoasupäällikkö Sari Kaitila ja toimituspäällikkö Uura Hagberg sekä vastaava päätoimittaja Saija Hakoniemi.

Jatketaan samaan malliin, hieno tiimi ja mahtavat asiakkaat!

Toukola-tiimi Editgaalassa

Tervetuloa mukaan Toukolaan!

Jani Koivunen
Asiakkuusjohtaja
+358 40 514 1671

Ota yhteyttä