Natiiviartikkelin retargetointi nostaa markkinoinnin tehokkuuden aivan uudelle tasolle

Saisiko olla parempia klikkiprosentteja, pidempiä luku- ja videoiden katseluaikoja, tai sitoutuneempaa yleisöä? Tutustu retargetointiin natiivin avulla. Otavamedian retargetointi natiiviartikkeleille tekee prosessista suoraviivaista ja vaivatonta. Lue, miten voimme parantaa markkinointisi toimivuutta.

Digitaalisen markkinoinnin maailmassa retargetointi on välttämätön työkalu, ja Otavamedian mutkaton malli natiiviartikkelien retargetoinnissa on tästä elävä esimerkki. Havainnollistan seuraavassa, miksi natiiviartikkelin retargetointi on tehokas ja välttämätön osa nykyaikaista markkinointistrategiaa.

Artikkelin lukeminen: sitoutuneisuuden todellinen mittari

Kun kuluttaja investoi aikaansa artikkelin lukemiseen, se osoittaa merkittävää sitoutumista aiheeseen, harva lukee pitkän artikkelin vahingossa. Tämä on siis paljon puhuttelevampi indikaattori kuin pelkkä mainoksen klikkaus, joka voi olla myös vahinko tai esimerkiksi kilpailuun osallistuminen ilman aitoa motiivia. Lukeminen kertoo syvemmästä kiinnostuksesta ja tarjoaa markkinoijille arvokasta tietoa kuluttajien todellisista motiiveista aihetta kohtaan. 

Valmiit yleisöt retargetointia varten: Otavamedian plug-and-play lähestymistapa

Olemme tehneet retargetoinnin mahdollisimman helpoksi luomalla valmiin yleisön edellisen natiiviartikkelin perusteella. Tämä tarkoittaa, että asiakkaat saavat yksinoikeudella käyttöönsä yleisöt, jotka on jo valmiiksi segmentoitu ja optimoitu heidän tarpeidensa mukaan. Tämä tekee ostamisesta helppoa ja suoraviivaista, poistaen tarpeen manuaaliseen yleisön rakentamiseen ja ylläpitoon. Riittää, että takataskussa on Otavamedian verkostossa aiemmin julkaistu natiivikampanja.

Graafit nousuun: retargetointiyleisöjen vaikuttavuus

Analytiikan mukaan retargetointiyleisöjen kautta saatu yleisö on selkeästi sitoutuneempaa verrattuna vastaavaan keskiarvoon. Tämä ilmenee korkeampana klikkiprosenttina, pidempänä luku- tai videoiden katseluasteena. Se on selvä merkki siitä, että tarkasti kohdennettu sisältö resonoi yleisön kanssa paremmin, luoden nousujohteisen kierteen, jossa jokainen onnistunut retargetointi kasvattaa yleisön sitoutuneisuutta ja kiinnostusta. Käänteisesti voidaan sanoa, että tämä vähentää mainoshukkaa.

Tämän lähestymistavan hyödyntäminen ei ainoastaan lisää markkinointikampanjoiden tehoa, vaan myös vahvistaa kuluttajien luottamusta brändiin. Kun markkinointiviestintä on relevanttia ja kohdennettua, kuluttajat kokevat sen arvokkaana ja kiinnostavana, mikä on avain pitkäaikaisen asiakassuhteen rakentamiseen. Otavamedian helpot retargetointiratkaisut tarjoavatkin ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda syvempiä yhteyksiä asiakkaiden ja brändien välille.

Asiakkaiden haasteista muotoutui malli

Otavamedian lähestymistapa retargetointiyleisöjen luomiseen natiivikampanjoista juontaa juurensa Veholan Jarin havaintoihin ja yhteiseen kehitystyöhön. Kokemamme haasteet perinteisessä, byrokraattisessa ja hitaassa retargetointiprosessissa innoittivat meidät luomaan selkeän ja tehokkaan mallin. Otavamedian mallissa retargetointiyleisöt ovat valmiiksi luotuja, ja koko prosessi hinnoittelusta alkaen on avattu yksinkertaiseksi ja suoraviivaiseksi. Tämä nopeuttaa merkittävästi markkinoijien työtä, poistaa turhia viiveitä ja auttaa ennakoiden vastaamaan asiakkaiden tuleviin tarpeisiin. Jarin muistutus siitä, että asiakkaiden tarpeet eivät välttämättä ole selvillä ensimmäisen kampanjan aikana, korostaa Otavamedian proaktiivista otetta ja sitoutumista tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista palvelua – erityisesti kiireen keskellä. Näin syvällinen ymmärrys asiakkaan haasteista ja tarpeista muuttuu tehokkaaksi ja arvokkaaksi ratkaisuksi koko markkinointialalla. 

Artikkelin kirjoitti Jarin kanssa Väinö Teittinen, Otavamedian mainosratkaisujen data-analyytikko.

Kysy lisää Otavamedian yleisöistä

Jari Vehola
Asiakkuuspäällikkö
+358 500 929 806

Ota yhteyttä