Videotuotannot

Tuotamme asiakkaillemme satoja liikkuvan kuvan tuotantoja vuodessa somekampanjoista yritysvideoihin, avaimet käteen -periaatteella.

Videotuotannot

Videolla välität tunteita ja aitoja reaktioita. Siksi se on sisältömuodoista vaikuttavin. Vaikeaselkoinenkin viesti taipuu videolla helpommin lähestyttävään muotoon ja parhaimmillaan liikkuva kuva vangitsee katsojan hetkeksi ja antaa uusia ajatuksia.

Vahvimmillaan video on silloin, kun katsoja tuntee, että viesti on tarkoitettu juuri hänelle. Siksi liikkuvan kuvan tuotannoissa on ymmärrettävä kohderyhmän tarpeet ja julkaisualustan luonne – ja skaalattava tuotanto oikeaan muotoon.

Toimiva asiantuntijavideo tuo puhujan viestin suoraan katsojalle. Ja vaikuttava brändivideo kertoo arvoista.

Videotuotannon kulku

Tuotannon suunnittelu lähtee liikkeelle seuraavien asioiden määrittelyllä:

  1. mitä videolla halutaan kertoa, mikä on videon viesti
  2. mikä on kohderyhmä
  3. missä video julkaistaan

Kun olemme yhdessä määritelleet tavoitteet, kohderyhmän ja julkaisualustan, saat meiltä kustannusarvion. Videon hintaan vaikuttavat tarvittavien työvaiheiden lisäksi käytettävä kuvauskalusto, esiintyjät, tarve puvustukselle ja maskille, musiikki ja se missä kuvaus tapahtuu. Videotarjous sisältää kaikki tuotantoon liittyvät kulut eriteltyinä.

Tuotannon aluksi suunnitellaan ja tehdään tuotantojärjestelyt. Näihin kuuluvat mm. käsikirjoitus, roolitus ja kuvauspaikkajärjestelyt.

Kuvausten jälkeen materiaali siirtyy jälkituotantoon, jossa se editoidaan valmiiksi videoksi tarinan, kuvan, äänen, värin ja grafiikan osalta.

Esimerkkejä erityyppisistä videotuotannoistamme

Onpa videotyyppi mikä tahansa, tavoitteenamme on tehdä vaikuttavia tarinoita, jotka kertova tunteista, arvoista ja tavoitteista.  Tässä muutamia esimerkkejä.

Brändivideo


Liikkuvaa kuvaa ja ääntä vaikuttavimmillaan, joka kiteyttää unelmanne ytimen. Huippulaadukas toteutus ei jätä ketään kylmäksi. Tässä esimerkkinä JYPin tilaaman yhteisövideo, jossa keskisuomalaisuus ja jyväskyläläisyys haluttiin kiteyttää jyppiläisyyteen.

Asianajajaliitto puolestaan halusi juhlistaa 100-vuotista taivaltaan toimialalle poikkeuksellisella tavalla.

Markkinointivideo 


Jos olet lanseeraamassa uuden tuotteen, voit liikkuvan kuvan keinoin kertoa siitä napakasti ja juuri haluamallasi sävyllä. Suomalainen huippuinnovaatio Popit Sense -laitteen esittely-/markkinointivideo kohdennettiin Pohjois-Amerikan markkinoille. Se on hyvä osoitus siitä, miten tuotetta voi esitellä vetävästi ja viihdyttävästi.

Videolla rakennetaan mielikuvaa potentiaalisille ja asiakkaille. Tarkoitus on ohjata tuotteen tai palvelun pariin ja tässä video on viestin välittäjänä erimomainen. Harvia Sauna & Spa tuo videolla esiin kuvaa Harvian osaamisesta, suomalaisesta laadusta, perinteistä ja aitoudesta .

Animaatio

Mikäli tavoitteesi on viestiä paljon asiasisältöä, on animaatio siihen erinomainen työväline. Kekseliäs kuvailmaisu ja vauhdikkaat siirtymät tuovat viestiin lennokkuutta, joka tekee sen vastaanottamisesta helppoa ja hauskaa. Tarvittaessa taustaspiikkeri kruunaa kokonaisuuden. Suomen Asianajajaliitolle tehty tulevaisuusvideo on loistava osoitus informatiivisen animaation vetovoimasta.

Yritysvideo


Esittele liiketoimintasi ja toimintasi ydin liikkuvalla kuvalla, niin varmistat sekä tiedon että tunteen välittymisen haluamallasi tavalla. Voit unohtaa pitkät esittelytekstit ja sekavat Power point -esitykset. Yritysvideo toimii täydellisenä käyntikorttina maailmaasi. Inspiroidu Gasumin tavoitteiden parissa, joista viestimme tässä onnistuneesta yritysvideossa.

Tutoriaali

Jaa osaamistasi eteenpäin ja yllätä kohderyhmäsi. Jos sisältö on rajattu ja tarjolla oleva tieto pätevää, kannattaa vinkkivideoita tehdä useampia kerralla. Saat pitkäksi aikaa käyttöösi työkaluja  jotka sopivat monelle eri julkaisualustalle. Stella Kotipalvelut leikitteli arjen siivousvinkeillä tavalla, joka synnytti heidän some-kanavansa liekkeihin.

Ruokatrendien esittäminen tips&tricks tyylisillä videoilla ei näytä laantumisen merkkejä. Myös Pauligilta löytyy niksit videoiden muodossa. 

TV-mainostuotanto

Vaikka liikkuvan kuvan tuotantotavat ovat räjähtäneet laajalle, on TV-mainostuotannolla edelleen omat laatukriteerinsä. Huolellisesti suunniteltu mainostuotanto ja täsmällisesti kohdennettu kampanja mahdollistavat huikean näkyvyyden viestillesi. Esimerkkinä yllä Stellan kotihoitopalveluista kertova mainos. 

Haastatteluvideo  

Haastatteluvideon ei tarvitse olla yhtä kuin puhuva pää. Parhaimmillaan esiintyjän viesti välittyy vaikuttavasti, hauskasti ja innostavasti. Tässä Kiira Korpi kertoo siitä, miltä on tuntunut ensin särkyä ja huomata olevansa sen jälkeen kunnossa. Haastattelu tukee Kiiran kirjoittamaa kirjaa.

 

********************

Tuotamme Otavamedia OMAssa asiakkaillemme satoja liikkuvan kuvan tuotantoja vuodessa. Saat kauttamme kaiken tarvittavan videotuotantoon: konseptin ideoinnin, käsikirjoituksen, ohjauksen, tuotannon, kaluston, ilmakuvauksen ja studiot. 

Uusin showreelimme

Katso lisää tuottamiamme videoita Vimeossa

Siirry Vimeoon

Ammattilaisen käsissä viestisi ei jää jalkoihin.

Sanna Grav
Videotuottaja
044 5487 546

Ota yhteyttä